Usklađenost

Usklađenost

Međusobno povjerenje, pouzdanost, poštenje i otvorenost temeljna su načela duboko ukorijenjena u korporativnoj kulturi Würth Grupe. Naša predanost tim vrijednostima prvi put je utvrđena u korporativnoj filozofiji koju je sedamdesetih godina napisao Reinhold Wurth.

Ta načela ne uključuju samo pridržavanje svih primjenjivih pravila i zakona, nego i ispravan način razmišljanja zaposlenika koji su sastavni dio održivog korporativnog uspjeha Würth Grupe.

Naš cilj je promovisati ovaj način razmišljanja. U isto vrijeme, ovo razmišljanje podrazumjeva strogo poštivanje svih primjenjivih nacionalnih i međunarodnih pravila i zakona. Kako bi ova načela postala transparentnija za naše zaposlenike kao i za naše klijente, dobavljače i druge poslovne partnere, razvili smo praktična pravila ponašanja na temelju naših korporativnih vrijednosti, koje su sažete u Code of Compliance Wurth Grupe.

Sistem dojavljivanja na razini Grupe

S našim Code of Compliance obvezujemo se integriranom ponašanju u međusobnim odnosima kao i u odnosima s načim kupcima, dobavljačima i ostalim poslovnim partnerima. Istraživanja pokazuju da upozorenja od trećih osoba često dovode do razjašnjenja gospodarskih kriminalnih radnji. Zbog toga smo postavili sistem koji omogućuje da nam osim zaposlenika naše grupe i treće osobe mogu prijaviti postojanost kriminalnih radnji i ostalih ozbiljnih Compliance povreda. Ovdje je riječ o online BKMS sistemu (Business Keeper Monitoring System). Želite li nas upozoriti preko ovog sistema, možete to učiniti anonimno ali i Vašim imenom. Kako smo mi pobornici otvorene komunikacije, željeli bismo Vas ohrabriti da nam kod mogućeg upozorenja navedete i Vaše ime i prezime. Vaše podatke ćemo u svakom slučaju tretirati kao strogo povjerljive i pri tome uzeti u obzir zaštitne interese svih uključenih strana..

Molimo Vas da u BKMS sistemu otvorite poštansko sanduče kako bi Vas mogli kontaktirati. To nam je važno zbog mogućih dodatnih pitanja ili ako Vašu obavijest želite kasnije nadopuniti s dodatnim informacijama. Ako želite, komunikacija preko poštanskog sandučića može također biti anonimna.

Svrha ovog sistema je da isključivo upozorava na moguće gospodarske kriminalne radnje ili na definirane ozbiljne Compliance povrede u našoj grupi. Zloupotreba u druge svrhe može biti element za kazneno djelo.

Ovdje možete preuzeti PDF dokument s pravilima sukladnosti (Hyperlink)
Preuzmi PDF dokument sa pravilima sukladnosti

Možete nas obavijestiti na:

https://www.bkms-system.net/wuerth

Hvala Vam na podršci!