Wurth znači kvalitet...

...reputacija je koju uživamo i to ne bez razloga. Kod nas je kvalitet ispred svega što radimo - bilo da se radi o našim proizvodima, procesima, uposlenicima ili uslugama.

U praksi kvalitet proizvoda i usluga se mjeri stepenom ispunjenja kupčevih očekivanja. Prof. Dr. h.c. Reinhold Wurth, predsjednik nadzornog odbora Wurth Grupe, želi više od toga. On kaže “mi moramo ispuniti naše kupce entuzijazmom u bilo kojem pogledu”.

Svi naši zaposlenici su u potpunosti svjesni važnosti zadovoljavanja svakodnevnih želja i zahtjeva kupaca.

Stoga je Wurth-ova vizija kvalitete:
Wurth znači kvalitet
Kvalitet od samog početka

U Wurth Grupi je operativno odjeljenje za istraživanje i razvoj (Research & Development) sa više od 500 zaposlenih koje drži brojne regularne, utiliuty i dizajn patenate. Kooperacija sa nezavisnim institutima , univerzitetima i kolegama, savjetodavni odbor kupaca kao i praktične sugestije dobivene kroz lični kontakt sa preko 3.6 miliona kupaca formiraju bazu aktivnog razvoja proizvoda.

Proizvod ne može biti odobren za prodaju sve dok se ne postigne tačno definirani standard kvalitete propisan od strane odjeljenja za osiguranje kvalitete (Quality Assurance). U okviru ovog procesa vrše se dugotrajna testiranja u našim akreditovanim laboratorijama pri čemu su novi proizvodi izloženi mnogo rigoroznijim uslovima od onih kojima će biti izloženi u praktičnoj primjeni.

Kako bi osigurali najviši mogući kvalitet naših proizvoda za svo vrijeme njihove eksploatacije, Wurth konstantno ulaže u laboratorije i testne pogone. Trenutno Wurth Grupa ima akreditovane testne laboratorije u Njemačkoj, Švicarskoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Italiji, Brazilu, Slovačkoj i Kini. Laboratorije su certificirane u skladu sa DIN EN ISO/EC 17025 standardom, izuzetno su opremljene te uz dobro obučen i visoko motiviran tim menadžera kvalitete čine sve što je u njihovoj moći kako bi garantovali naše globalne kvalitativne standarde.

Pored toga Wurth Grupa surađuje sa brojnim institutima u svijetu kako bi ispunjavala razne nacionalne i internacionalne standarde i obezbjedila specifična odobrenja od trećih strana.

Svi naši proizvodi su proizvedeni u pogonima koji koriste metod statističke kontrole procesa proizvodnje (SPC) koji osigurava viši stepen kontrole kvalitete proizvoda te i potpuno ulaženje u trag eventualnim greškama ili nedostatcima.

Procesi

Naša filozofija kvalitete ne odnosi se samo na naše proizvode već i na sve procese u našoj kompaniji. Svi operacioni procesi Wurth Grupe struktuirani su stavljajući u prvi plan klijenta i njegove potrebe a u skladu sa TQM sistemom (Total Quality Managment System). Osnovni cilj je da su svi procesi dizajnirani na način da su sigurni i transparentni, čime postižemo jednostavnost, lakoću i izuzetnu ekspeditivnost u radu sa klijentima.

Svim ovim želimo da osiguramo da se Vi, naši dragi klijenti, potpuno koncentrišete na potrebe Vaših klijenata, te postanete još uspješniji.