Pravila o privatnosti

Drago nam je što ste posjetili ovu internetsku stranicu. Zalažemo se za zaštitu vaših ličnih podataka u skladu sa svim važećim zakonima o zaštiti podataka, osobito u skladu s Opštom uredbom EU o zaštiti osobnih podataka (GDPR) te Zakon o zaštiti ličnih podataka (Sl. glasnik BiH broj: 49/06, 76/11 i 89/11), a vaše lične podatke obrađujemo samo na temelju zakonskih odredbi ili ako je vlasnik podataka proglasio svoju saglasnost. Pružanjem svojih ličnih podataka ili korištenjem ove Stranice, prihvaćate i pristajete na uslove sadržane u Pravila o privatnosti.

Odgovorna služba i kontakt

Odgovorna služba za prikupljanje, obradu i korištenje Vaših ličnih podataka u smislu zaštite podataka je:
Wurth BH d.o.o. Sarajevo
Binježevo b.b.
71240 Hadžići
Ako imate pitanja vezana uz zaštitu podataka, ako želite saznati koja prava ili zahtjeve imate vezano uz Vaše lične podatke, pošaljite nam upit putem e-maila na: podrska@wurth.ba

Lični podaci

Lični podaci su informacije koje se mogu koristiti za utvrđivanje Vašeg identiteta. U lične podatke ubrajaju se: ime i prezime, mjesto stanovanja, datum rođenja, jedinstveni matični broj, podaci o plati, bankovni računi, broj identifikacionih dokumenata poput broja lične karte, pasoša i slično. Pored navedenih, Zakon poznaje i tzv. posebne kategorije ličnih podataka za koje je predviđen veći stepen zaštite, a u koje spadaju lični podaci koji se odnose na rasno, nacionalno ili etničko porijeklo, političko mišljenje ili stranačku pripadnost, članstvo u sindikatima, religijsko, filozofsko ili drugo uvjerenje, zdravstveno stanje, genetski kod, seksualni život, krivične presude i biometrijski podaci.

Koje izvore koristimo?

Podatke koje obrađujemo i koristimo obuhvaćaju s jedne strane od nas aktivno prikupljene informacije, a s druge strane i informacije koje ste nam dobrovoljno dali na raspolaganje u različitim situacijama (npr. ako nam se obraćate putem online obrasca ili putem e-mail adresa koje su dostupne na našoj web-stranici, itd.) ili koje legitimno dobijemo iz javno pristupnih izvora (sudski ili obrtni registar, Vaša web-stranica, privredna komora, itd.) ili koje dobivamo od drugih ovlaštenih preduzeća (npr. od kreditne agencije, izdavača imenika, potrošačkih udruženja). 

Automatsko prikupljanje informacija i korištenje

Mi i naši pružatelji usluga možemo određene informacije prikupljati automatski dok se krećete našom Uslugom. Pročitajte Pravila o kolačićima za detaljne informacije o kolačićima i drugim tehnologijama za praćenje koje se koriste na Usluzi. Izjava o kolačićima uključuje informacije o tome kako možete onemogućiti ove tehnologije. Ako ih ne onemogućite i nastavite koristiti našu Uslugu, smatrati ćemo to vašim pristankom na njihovo korištenje.

Mi i naši pružatelji usluga također možemo automatski prikupljati i koristiti informacije na sljedeći način:

Putem vašeg pretraživača: Određene se informacije prikupljaju putem većine pretraživača, poput vaše adrese Media Access Control (MAC), vrste računara (Windows ili Mac), rezolucije zaslona, naziva i verzije operativnog sistema, te vrste i verzije internetskog pretraživača. Možemo prikupljati slične informacije, poput vrste i identifikatora vašeg uređaja, ako Usluzi pristupate putem mobilnog uređaja. Ove informacije koristimo kako bismo osigurali pravilan rad funkcija Usluge.

IP adresa: Vaša IP adresa je broj kojeg vašem računaru automatski dodjeljuje vaš pružatelj usluge Interneta. IP adresa se identificira i bilježi automatski u zapisima našeg poslužitelja kad god posjetitelj posjeti Uslugu, zajedno s vremenom posjeta i posjećenim stranicama. Prikupljanje IP adresa je standardna praksa i većina mrežnih servisa to obavlja automatski. Mi koristimo IP adrese za razne svrhe, poput izračuna razina korištenja Usluge, dijagnosticiranja problema s serverom, te pružanja Usluge. Također možemo derivirati vašu približnu lokaciju iz vaše IP adrese.

Informacije o uređaju: Možemo prikupljati informacije o vašem mobilnom uređaju, poput jedinstvenog identifikatora, kako bismo razumjeli način na koji koristite Uslugu.

Svrha uzimanja podataka

Glavna svrha uzimanja podataka od strane firme Wurth BH d.o.o. jeste, da Vam omogući sigurno, efikasno i lično korištenje usluge.
Lične podatke prikupljamo samo u mjeri u kojoj su oni nužni za ispunjenje naših obaveza online kupovine, da kupovinu učinimo pristupačnijom, za informisanje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala i unapređenje odnosa s kupcima.

Vaše lične podatke koristimo i za komunikaciju s Vama. Od nas stoga možete dobiti npr. pozdravna pisma koja se odnose na transakciju ili potvrde narudžbe.

Posebne kategorije podataka

Osim ako to izričito zatražimo, molimo vas da nam ne šaljete i ne otkrivate nikakve osjetljive lične podatke (npr. informacije vezane za rasno ili etničko porijeklo, političke stavove, religijska ili filozofska uvjerenja, zdravlje, seksualni život ili orijentaciju, kriminalnu povijest ili članstvo u sindikatima, odnosno biometrijske ili genetske podatke u svrhu identifikacije pojedinaca) na ili putem Stranice, odnosno na drugi način.

Korištenje internetskih stranica od strane maloljetnika

Ova Stranica nije namijenjena za osobe mlađe od 18 godina, stoga molimo da te osobe ne dostavljaju svoje lične podatke na Stranicu.

Koja su vaša prava i kako ih možete izvršavati?

 Prema Opštoj uredbi o zaštiti podataka EU-a (EU GDPR), imate sljedeća prava u vezi obrade vaših ličnih podataka:

  • Prava na informacije prema članku 13. i 14. iz EU GDPR
  • Pravo na pristup prema članku 15. iz EU GDPR
  • Pravo na ispravak prema članku 16. iz EU GDPR
  • Pravo na brisanje prema članku 17. iz EU GDPR
  • Pravo na ograničenje obrade prema članku 18. iz EU GDPR
  • Pravo na prenosivost podataka prema članku 20. iz EU GDPR

Ukoliko želite iskoristiti svoja prava, molimo vas da nas o istome obavijestite u skladu s donjim odjeljkom “Kako nas kontaktirati”.
Dajemo vam izbor u pogledu naše upotrebe i otkrivanja vaših ličnih informacija za potrebe marketinga. Možete se isključiti iz:

  • Primanja marketinške komunikacije od nas: Ako više ne želite primati marketinšku komunikaciju unaprijed, možete se iz toga isključiti javljajući nam se putem podrska@wurth.ba. U svom zahtjevu molim navedite svoje ime, navedite oblik(e) marketinške komunikacije koju više ne želite primati, te adresu (adrese) na koje se ona šalje. Primjerice, ako više ne želite primati promotivne e-poruke ili direktnu poštu, ukoliko želite povući pristanak dovoljno je da kliknite na dugme “Želim se odjaviti sa Newsletter-a”. 
Sigurnost

Nastojimo koristiti razumne organizacijske, tehničke i administrativne mjere dizajnirane za zaštitu ličnih informacija pod našom kontrolom. Nažalost, nijedan prijenos podataka putem Interneta ili sistem za pohranu podataka ne može garantovati 100%-nu sigurnost. Ako imate razloga misliti kako vaša interakcija s nama više nije sigurna (primjerice, ako smatrate kako je sigurnost korisničkog računa kojeg kod nas imate ugrožena), odmah nas obavijestite u skladu s donjim odjeljkom “Kontaktirajte nas”.

Razdoblje u kojem će podaci biti pohranjeni

Vaše ćemo lične podatke zadržati dok je god to potrebno ili dopušteno, u okviru namjene (namjena) za koju su prikupljene. Kriteriji za određivanje naših razdoblja čuvanja uključuju:
(i) vrijeme u kojem imamo trajni odnos s vama i pružamo vam Uslugu;
(ii) postoji li zakonska obveza kojoj podliježemo; i
(iii) je li čuvanje preporučljivo s obzirom na naš zakonski položaj (primjerice glede relevantnih zastara, parnica ili regulatornih istraga).
Primjerice, ako vaše lične podatke prikupimo za komunikaciju sa vama, čuvati ćemo ih tokom razdoblja počevši od početka međusobne komunikacije za koju ste dali pristanak pa sve do vašeg zahtjeva kojim povlačite suglasnost za daljnju komunikaciju. Po isteku razdoblja čuvanja ličnih podataka isti se brišu ili anonimiziraju na način da se ne mogu povezati sa pojedincem. Molimo imajte na umu kako ovo nije potpuni popis svih razdoblja čuvanja. Vaše se informacije mogu čuvati i duže, koristeći kriterije iz prvog stavka ovog odjeljka, osobito tačke (ii) i (iii)

 Prosljeđivanje podataka, transfer podataka u treće zemlje

Wurth BH d.o.o. ne prosljeđuje lične podatke trećim licima, osim u slučajevima kada je ta osoba isključivo dala pristanak na takvu radnju ili ako od strane firme Wurth BH d.o.o. postoji zakonska dužnost za predaju podataka ili ako je prijenos podataka vanjskim pružateljima usluga nužan radi izvršavanja ugovora. 

Kako nas kontaktirati

Wurth BH d.o.o. Sarajevo smješten na adresi Binježevo b.b., 71240 Hadžići, je kompanija odgovorna za prikupljanje, upotrebu i otkrivanje ličnih informacija prema ovim Pravilima o privatnosti.

Ako imate bilo kakvih pitanja o ovim Pravilima o privatnosti, obratite nam se slanjem e-maila na podrska@wurth.ba, ili nam pišite na sljedeću adresu:
Wurth BH d.o.o Sarajevo, Binježevo b.b., 71240 Hadžići

Ažuriranje Pravila o privatnosti

Ova Pravila o privatnosti možemo izmijeniti. Sve izmjene ovih Pravila o privatnosti će stupiti na snagu kad objavimo revidirana Pravila o privatnosti na ovoj Usluzi. Vaše korištenje Usluge nakon ovih promjena znači kako ste prihvatili revidiranu Odredbu o privatnosti. Preporučujemo da redovito pregledavate Pravila o privatnosti kad god posjetite Uslugu. Ova Pravila o privatnosti zadnji put su ažurirana 10.12.2020.