Lopta se kotrlja: Wurth i nogomet

Tipične odlike fudbala kao što su sportski duh, uspjeh, pravednost i volja da se da sve od sebe su vrijednosti kojima i mi težimo. Zato ovaj sport savršeno odgovara Wurthu.

Međunarodni nogomet

Od 2003. godine sponzoriramo sudije u prvoj i drugoj nogometnoj ligi Španije. Na svakoj od 380 utakmica lige po sezoni, Wurth logo može se vidjeti na odjeći sudija i njihovih pomoćnika. Isto vrijedi i za „El Clasico“, duel između FC Barcelone i Real Madrida, čiji mečevi privlače više od 500 miliona ljudi širom svijeta.

Međunarodni nogomet Međunarodni nogometMeđunarodni nogomet

Nacionalni nogomet

Na nacionalnom nivou, pratimo deset klubova Bundeslige: FC Bayern München, Borussia Dortmund, VfB Stuttgart, Bayer Leverkusen, Hertha BSC Berlin, RB Leipzig, 1. FC Nürnberg i Hamburger SV, FC St. Pauli i 1. FSV Mainz 05. Nadalje smo prisutni s oglašavanjem na stadionima u Mainzu i Freiburgu u sezoni 2019/2020.

Nacionalni nogomet Nacionalni nogomet Nacionalni nogomet

Regionalni nogomet

Počinju sa Bambinisima, imaju trenere - volontere i njegovatelje, imaju svoje klubove kao odskočnu dasku. Čak iako ne postanu profesionalaci, uče da budu uključeni, da se klasificiraju i pridržavaju pravila. To je mnogo za život. Zbog toga je i Wurth uključen u sportske terene regije Hohenlohe, pored stadiona Europe i Bundeslige.

Regionalni nogometRegionalni nogometRegionalni nogomet