sa preciznošću i tehnikom

"Sve je u tehnici" - ovaj slogan prati naše sponzorstvo sa Njemačkim skijaškim savezom DSV, koji traje od sezone 2002/2003 . Bez obzira da li u zimskim sportovima ili u Wurthu, da biste bili uspješni, morate imati pravu tehniku. Kako god, to podrazumijeva da morate nastaviti razvijati i pripremati teren za inovacije, tako da na kraju budete na korak ispred konkurencije. I DSV i Wurth znaju da su tehnika i tehnologija osnova za sve ostalo.

Alpsko skijanje

Sa ukupno jedanaest mjesta za postolje, uključujući tri pobjede na Svjetskom kupu Viktorie Rebensburg, Stefana Luitza i Josefa Ferstla, bila je to dobra sezona za ski trkače Njemačkog skijaškog saveza. Viktoria Rebensburg osvojila je srebrnu medalju u veleslalomu na Svjetskom prvenstvu 2019. u Areu.

Wurth i DSV Viktoria Rebensburg Wurth i DSV Viktoria RebensburgWurth i DSV Thomas Dressen

Biatlon

Fascinantnost biatlona leži u izravnom dvoboju s protivnicima i stalnoj promjeni položaja prilikom gađanja. Oni koji samo brzo kližu, nemaju šanse. Niti oni koji su samo vješti strijelci. Kombinacija obje discipline je odlučujuća. Njemački biatlonci su uspješno ovladali ovom umjetnošću. Na Svjetskom prvenstvu u Östersundu njemački tim osvojio je sedam medalja i osigurao snažan rezultat. Istaknuli su se Denise Herrmann i Arnd Peiffer, koji su osvojili zlatne medalje u potjeri i pojedinačnim utrkama.

Biatlon Wurth Biatlon WurthBiatlon Wurth

Skijaški skokovi

Na prelazu milenijuma, skijaški skokovi u Nemačkoj smatrani su "Formulom jedne zime". U to vrijeme, zvijezde skijaških skokova Sven Hannawald i Martin Schmitt razveseljavali su stotine hiljada navijača. Njemački tim se u posljednjih nekoliko godina uspio vratiti zahvaljujuću Andreasu Wellingeru. Na Svjetskom prvenstvu Markus Eisenbichler i Karl Geiger ostvarili su dvostruku pobjedu na normalnom brdu i osvojili zlato i srebro. Bilo je tu i zlatnih medalja za žensku i mušku ekipu kao i za mješovitu ekipu.

Skijaški skokovi Wurth Skijaški skokovi WurthSkijaški skokovi Wurth

Nordijska kombinacija

Nordijska kombinacija je mješavina skijaškog trčanja i skokova. Još od 2001. godine tim nacionalnog trenera Hermanna Weinbucha osvajao je medalje Svjetskog kupa i Olimpijskih igara. Eric Frenzel osigurao je svoju šestu i sedmu titulu svjetkog prvaka u 2019. godini, što ga je učinilo rekordnim svjetskim prvakom u nordijskoj kombinaciji. U Seefeldu je pobijedio pojedinačno s velikog brda i u ekipnom sprintu sa kolegom Fabianom Rießleom.

Nordijska kombinacija Nordijska kombinacijaNordijska kombinacija

Skijaško trčanje

Već godinama se možete osloniti na njemačke skijašice, kako bi se dobro održali na velikim događanjima. Nijemci se uglavnom sjećaju novinara Bruna Moravetza koji je slavno upitao "Gdje je Behle?", nakon što je vodeća skijašica Behle na Olimpijskim igrama 1980. godine nestala u zraku. Današnji cross-country tim imao je sjajne nastupe sve do Olimpijskih igara u Sočiju. Nažalost, Olimpijske medalje su izostale u 2018. i 2019. godini, ali tim je pun novih nada.

Langlauf Wurth 1 Langlauf Wurth 2Langlauf Wurth 3