Vizija

Wurth Grupa je najveći snabdjevač materijala za montažu i pričvršćivanje namijenjenih zanatstvu i industriji u svijetu. Šta nas pokreće? Mi volimo prodavati. Mi naše kupce ne želimo samo zadovoljiti već ih želimo oduševiti nudeći im ideje koju unaprijeđuju njihov biznis. Sve što je uspješno dosljedno sprovodimo, a nove stvari prihvatamo optimistično, dinamično i istrajno u ostvarivanju postavljenih ciljeva. Naša vizija je da postanemo partner broj 1 u očima naših kupaca kao najbolji prodajni tim.

Kao porodično preduzeće s jakom preduzetničkom kulturom Wurth za to ima dobar osnov. Menadžment koji ima viziju, stroga orijentisanost ka izvrsnosti i uvažavanje dostignuća saradnika i saradnica odlika su preduzeća od njegovih početaka. Za ovo je u značajnoj mjeri zaslužan Reinhold Wurth. Već tada cilj je bio ići kupcima u susret, a ne čekati da oni dođu.

”Pogledati iza planina i oko krivina” i napustiti utabane puteve kako bi se pronašli novi načini za poboljšanje - tako glasi jedno od osnovnih pravila preduzeća koje je formulisao Reinhold Wurth. Bettina Wurth, kćerka Reinholda Wurtha, kao predsjednica Savjetodavnog odbora Wurth Grupe nastavlja ovu tradiciju.

Primjer vizionarskog i strateškog razmišljanja u Wurth Grupi je “Vizija 2000” koju je Reinhold Wurth razvio 1987. godine: te godine je obrt Wurth Grupe iznosio 700 miliona eura. Do početka novog milenija preduzeće je trebalo ostvariti obrt od pet milijardi eura. I uistinu, poslovne 2000. godine je ostvaren postavljeni cilj.