Zahvalnost

Kao uposlenici Wurth Grupe, mi preuzimamo odgovornost za naše postupke, radimo u ozračju uzajamnog uvažavanja, dosljedni smo i predvidivi u svemu što radimo. Najvažnija riječ u našem međusobnom ophođenju je “hvala”. Zahvala, prepoznavanje i uvažavanje dostignuća uposlenika su prirodne, osnovne pretpostavke uspješnog razvoja preduzeća.

Proljetni festivalObiteljski dan 2012: Adolf Würth GmbH & Co. KG pozvao je prijatelje i obitelj zaposlenika u Künzelsau.

Naši rukovodeći kadrovi žive ove vrijednosti svakodnevno i predstavljaju uzor. Oni se brinu za transparentnost u preduzeću i predočavaju kako put za uspješnu budućnost Wurth Grupe može izgledati. Komunikacija je pri tome najvažnija. Komunikacija između rukovodilaca i uposlenika je prožeta ljubaznošću i povjerenjem.

Porodica Wurth se brine o tome da snažna preduzetnička kultura Wurth Grupe bude prisutna u radnoj svakodnevici. Prof. dr. Reinhold Wurth, predsjednik Nadzorng odbora Fondacije Wurth Grupe, je ovaj tzv. “Wurth spirit” čvrsto ugradio u preduzeće od njegovog početka. Njegova kćerka Bettina Wurth, predsjednica Savjetodavnog odbora Wurth Grupe, i uprava Koncerna se brinu o tome da se ova tradicija nastavi. Naša specifična korporativna kultura i činjenica da smo porodično preduzeće čine nas pouzdanim partnerima za približno tri miliona kupaca širom svijeta.