Zahtijevati i promovisati uspjeh

U Wurthu čovjek stoji u središtu poslovnog života. Biti dinamičan, željan znanja i ispunjavati nove dimenzije – to je preduzetnička kultura koja se živi u Wurthu. Tu spada i spremnost svih uposlenih da se optimistično i predano angažuju za preduzeće, da novim izazovima pristupe dinamično te da ciljeve pragmatično ostvare. Istovremeno, uposleni će na svome radnom mjestu imati mnogo slobodnog prostora za razvijanje svoje kreativnosti i ostvarivanje svojih ideja. Odgovorni zadaci trebaju biti delegirani, koliko je to god moguće. Pri tome važi pravilo: Što je veći uspjeh, to je veći i stepen slobode. Natprosječni uspjeh se priznaje i nagrađuje jer mi težimo savršenstvu u svakoj oblasti našeg djelovanja.

Würth pripravniciNovi učenici stigli na obuku
Prihvatiti se novih zadataka

Wurth promovisanje uposlenih smatra osnovnim zadatkom koji je usmjeren ka budućnosti. To počinje već s prvim koracima poslovnog života. Preduzeće zato provodi intenzivan i opširan program obuke. Podrazumijeva se kako ne promovišemo samo stručno znanje, već podstičemo i razvoj ličnosti. Još jedan dio rada Wurth Grupe s budućim profesionalcima je program prakse za univerzitetske studente. Bilo u Njemačkoj, Španiji ili Kini – mnogo je mogućnosti za stjecanje prvih praktičnih iskustava!

Cjeloživotno učenje

Mi želimo naše kupce iznova oduševljavati. Za to su nam potrebni kvalifikovani i angažovani saradnici. Wurth svojim saradnicima i saradnicama nudi različite programe za usavršavanje i lični razvoj. U Njemačkoj Wurth Akademija već 20 godina aktivno djeluje, a njen program obuhvata menadžment seminare, ali i treninge iz oblasti ličnih i socijalnih kompetencija namijenjenih svim uposlenicima Wurth Grupe širom svijeta.

Studij uz rad

Ko želi da se uz rad usavršava na akademskom nivou, u Poslovnoj školi Wurth Akademije će pronaći pregršt mogućnosti. Zvanje Bachelor of Arts (BA) može se steći u troipogodišnjem studiju. Pored toga, Akademija Wurth u saradnji s University of Louisville, USA nudi studijski program Master of Business administration (MBA) – Global Business. Studijski programi su otvoreni i za zainteresovane izvan Wurth Grupe.

Učenje rukovođenja

Rukovodeće pozicije se u Wurthu popunjavaju prvenstveno mladim profesionalcima iz vlastitih redova. Kako bi uposlenike pri napredovanju u karijeri optimalno podržali, Koncern je uspostavio dva podsticajna programa: MC Wurth i High Potential Program. MC Wurth priprema mlade profesionalce za pozicije srednjeg menadžmenta, dok High Potential Progam podržava rukovodeće kadrove na njihovom putu do višeg menadžmenta.

Tu je i međunarodni program obuke (Trainee Program) koji se sprovodi u Aziji, Istočnoj Evropi i Južnoj Americi, a usmjeren je ka tamošnjim univerzitetskim apsolventima iz ekonomskih oblasti. Specifičan program obuke priprema uposlene za rukovodeće pozicije u ovim posebno perspektivnim dijelovima svijeta.